lauantai 29. joulukuuta 2012

Helmiä ja renkaita


Eilen Grown Up -takki eteni aika tavalla, mutta samalla eteen tuli pulma. Ohjeen edetessä neuleeseen tarvitaan aina vain lisää ja lisää silmukkamerkkejä ja minä olen tietenkin tohelona tyyppinä hukannut omani. Muutaman renkulan löysin, mutta lopulta oli käytettävä silmukkamerkkeinä kaikkea mahdollista, minkä läpi vain sain puikon mahtumaan.


Tänään sitten istahdin koneen ääreen tutkailemaan korutarvikekauppojen valikoimaa. Kyllähän sieltä löytyi jos minkäkinlaista tarviketta, renkulaa, siimaa ja helmeä, mutta eihän tälläinen koruaskartelusta tietämätön tiennyt minkä kokoista renkulaa ja helmeä sieltä sitten pitäisi tilata. Onneksi muistin, että tilasin vuosia sitten pienen pussukallisen joitakin renkaita, jotka eivät silloiseen tarkoitukseeni sitten käyneetkään. Kaahin hetken aikaa vaatehuonetta ja löytyihän sieltä lopulta jo kauan sitten unohtunut "askartelulaatikkoni".


Taivutin metallirenkulan auki, ujutin helmen renkulaan ja suljin renkaan. Sitten siirsin helmen väkisin "saumakohtaan" ja se oli siinä! Piece of Cake. Aikaa kului ehkä kolme minuuttia ja minulla oli kasassa 12 yksinkertaisen kaunista silmukkamerkkiä. Renkaita jäi vielä aimo kasa ja helmiäkin näytti vielä olevan, joten luulenpa että näitä syntyy lähipäivinä paljon lisää eri väreissä.


Nyt sitten kaikki koruaskartelijat huomio! Osaako kukaan sanoa mitä nuo renkaat ovat? Entä osaakohan joku sanoa minkä kokoisia ne mahtavat olla (yläkuvassa oleva puikko on kokoa 6mm). Helmienkään kokoa en tiedä.

8 kommenttia:

 1. Hienot joululahjat olit ahertanut!
  Taitaa mennä noiden lenkkien mitta lähemmäksi 10mm, kokeile kuinka suuren puikon saat helmettömästä lenkistä läpi. Peruslenkeiltä tai välirenkailta näyttävät. KUn on kerran vääntänyt parit silmukkamerkit itse, ei oikein tarvetta niiden ostamiselle sen jälkeen enää tule, on kovin palkitsevaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin mittailla, kun löysin (tohelona hukkaamani) mitan ja nuo renkaat on ilmeisesti n. 10mm ja helmen reikä on sitten varmaan hiukan yli milli, kun renkaan paksuus on millin luokkaa.

   En tosiaan viitsi silmukkamerkkejä ostaa mistään, koska hukkaan niitä niin helposti ja noita nyt kuitenkin pystyy tekemään itse niin pienellä vaivalla. Onhan monet myynnissä olevat silmukkamerkit tosi kauniita, mutta mulle se tosiaan olis pelkkää rahanhaaskausta kun en onnistu pitämään mitään tallessa :D .

   Poista
 2. Hieno keksintö, tosi kauniit ja simppelit merkit. Yksinkertaiset monesti toimiikin paremmin. Minäkin teen merkkejä, mutta silti huomaan usein käyttäväni sähköhammasharjoista jääviä muovirinkuloita... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans todennut tuollaiset yksinkertaiset merkit parhaiksi. Onhan ne sellaiset helmikoristeiset roikkuvat merkit tosi kauniita, mutta takertuvat helposti työhön kiinni.
   Tuo sähköhammasharjasta jäävä muovirinkulahan olikin hyvä idea. Enpä ole tuota aiemmin huomannutkaan. Nytpä tiedän mitä niille teen, kun seuraavaksi vaihdetaan harjat :) .

   Poista
 3. Paras vinkki silmukkamerkkeihin, mihin olen ikinä törmännyt on ritsikoissa olevat muovilenkurat. Ne ohuet, joista olkaimet menee. Aina kun poistan käytöstä, leikkaan ne renkulat talteen. Hyötykäyttöä! Toimii ainakin ohuiden puikkojen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästäkin vinkistä :) . Mä oon surutta heittänyt roskiin, kun en oo tuollaistakaan tajunnut.

   Poista
 4. Nättejä! Miulla on samanlaisia punaisina, joissa on hopeisia kuviohelmiä. Sain jostain vaihdosta joskus, toimivat täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa otin nämä heti käyttöön ja tykkään. Mulla on samassa työssä ns. normaaleja silmukkamerkkejä ja ne takertuu vähän väliä työhön, mutta nuo kulkee kätevästi mukana ilman että takertuu mihinkään.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...