keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kimaltelevia kuoressa

Noita edellisen postauksen pöllösukkia neuloessa huomasin, että laatikostani löytyi vain yksiä neuleisiin soveltuvia helmiä ja nekin soveltuvat vain ohuille huivilangoille. Niinpä päätin naputella Helmi Q:hun siemenhelmitilauksen ja tänään helmet odottivat postilaatikossa.


Tilasin siemenhelmiä koossa 6/0 ja 8/0 ja nuo pienemmät olen jo suunnittellut laittavani ihaniin pitsihuiveihin, kun taas isommille helmille ei ole vielä mitään suunnitelmia. Ehkäpä niistä tulee silmiä mahdollisiin tuleviin pöllösukkiin tai sitten käytän ne vähän paksumpiin huiveihin. Ovat turhan isoja ja painavia pitsilangoista neulottuihin huiveihin.

Eliina on vieläkin kesken. Reunus on onneksi jo valmistumassa, joten pian pääsen pingotuspuuhiin. Tuntuu vain, että tuo reunus valmistuu tosi hitaasti. Olen ehtinyt katsoa Candlefordin postineidin lisäksi myös Crandfordin naiset: Paluu Crandfordiin ja muutaman jakson Hakekaa kätilö!:ä. Pohdin jo josko jaksaisin taas katsoa omasta hyllystä löytyvän Ylpeys ja ennakkoluulo -tv-sarjan. Se on ihan paras, mutta on vaan tullut nähtyä jo aika moneen kertaan.Harmittaa muuten vähän nuo helmien värit. Pienemmät ovat tosi kauniita ja sellaisia millaisia odotinkin, mutta nuo isommat taas eivät. Tietokoneruutu vääristi värejä jonkun verran ja odotin tummansinisten olevan jotenkin rauhallisemman värisiä. Ne ovat luonnossa lähes sähkönsinisiä enkä tiedä milloin tarvitsen sen värisiä helmiä neuleisiini. Vaaleanpunaisetkin kuvittelin vielä haaleammiksi mitä ne luonnossa ovatkaan. Jätän ne kuitenkin laatikkoon odottelemaan sopivia lankoja.

3 kommenttia:

 1. En ole vielä kokeillut helmiä neuleessa, mutta houkuttelisi kovasti. Pitäisi ihan tutustua, millaisia helmiä kannattaa ostaa ja minkä verran niitä vaikka yhteen huiviin tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_helmet_neuleessa.html

   Tuossa ainakin yksi artikkeli, jossa kerrotaan enemmän helmien koosta ja pujottelutekniikoista. Itse olen käyttänyt helmiä neuleissa vasta pari kertaa ja muutenkin tiedän helmistä tosi vähän, mutta neuleisiin soveltuu parhaiten 9/0-6/0 -kokoiset siemenhelmet. Mun mielestä nuo 6/0 alkaa olemaan jo turhan isoja ja sitten taas noita 9/0 en ole koskaan edes kokeillut, joten liekö 8/0 sitten se yleisin koko. Jos haluaa pujotella helmet virkkuukoukulla, kannattaa ostaa mahdollisimman pieni virkkuukoukku. Mulla on ollut käytössä joko 0,75mm tai 1,5 millinen.

   Yleensä huiviohjeessa on itsessään mainittu montako helmeä huiviin tarvitsee, mutta sitten jos niitä päättää laittaa johonkin sellaiseen huiviin, johon ei normaalisti tule helmiä, niin niitähän voi laittaa oman maun mukaan. Itse neuloin taannoin Aeolian -huivin ja siihen tuli helmiä yli 800 kpl, joten kannattaa kyllä hankkia niitä kerralla reilusti.

   Poista
  2. Kiitos! Taidan alkaa etsimään huivimallia, johon tulee helmiä:)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...