lauantai 3. elokuuta 2013

Eliina


Ohje: Eliina Shawl by Lankakomero
Lanka: Novita virkkauslanka (vajaa 1 kerä)
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Tästä tuli ihana!

Eilen iltapäivällä sain viimeiset silmukat pääteltyä pois puikoilta ja illalla vielä pingottelin huivia esikoisen patjaan moneen kertaan, kun ei meinannut millään onnistua. Nuppineuloja meni pari pakettia ja lisäksi jouduin turvautumaan ilmoitustauluneuloihinkin, kun ei löytynyt enempää nuppineuloja.


Kuvat ovat surkeita, tiedän.. Kamera on surkea ja kaipaisi varmaan pikaista huoltoa ja korjausta. Värit ovat päin mäntyä eikä kameralla saa enää tarkennettua kunnolla. Ei huivi luonnossa ole noin vaalea eivätkä minun hiuksetkaan, mutta mieluummin sitten huonot kuvat, kuin ei kuvia ollenkaan.


Tässä yläkuvassa värit ovat enemmän kohdallaan. Pingotuksessa vaan kävi joku kämmi ja nyt näyttää kuin toinen alimmista "sulkakuvioista" olisi jotenkin vinksallaan.


Nautin Eliinan neulomisesta. Ohje on juuri sopivaa telkkarineulomista, paitsi tuo reunuksen pitsi taas oli sellaista, että jouduin seurata joka kerroksen kaaviosta. Jotenkin en saanut sitä painumaan mieleeni. Muutenhan huivi onkin pelkkää oikean ja nurjan neulomista reikäkerroksineen. Välillä neuloin liian monta kerrosta sileää ennen reikäriviä, mutta se nyt ei ole niin vaarallista. Viimeisellä kerroksella piti vaan lisäillä vähän silmukoita että sain silmukkamäärän täsmäämään ohjeen silmukkamäärään. Jostain syystä pitsikuvio ei kuitenkaan aluksi asettunut oikein, vaan silmukoita jäi yli vaikka tarkkaan ne laskin, joten joko ohjeessa on virhe tai sitten mokasin kuitenkin laskuni jotenkin.


Ihanan romanttinen huivi siitä tuli ja vaikka pitsireunuksen virkkauspäättelyä tehdessäni ajattelinkin ettei tämä lopu ikinä, niin lopputulos on kuitenkin niin kaunis, että neuloisin huivin uudelleenkin. Ehkäpä joskus vielä neulonkin.

Aamulla kerin jo kimallelankavyyhtini kerälle ja loin sillä silmukat Heaven Scentiin, joten seuraavaksi sitten ehkä enemmän siitä aiheesta.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään itsekkin, mutta annan sen kuitenkin langan lahjoittaneelle ystävälle kiitokseksi :).

   Poista
 2. Upea huivi! Niin herkkä ja romanttinen. :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis! Tämän voisi itsekin kenties ottaa puikoille kun kerran suurin osa on suht helppoa telkkarineuletta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä telkkarineuleeksi. Itse neuloin tätä tosiaan aina kun katsoin telkkaria sekä töissä iltavuoron viimeisillä minuuteilla, kun piti odotella, että työpäivä tulee täyteen, mutta työt oli jo tehty.

   Poista
 4. Kaunis huivi :). Tämä malli oli ensimmäisiä pitsihuivimalleja mitä olen neulonut. Oli helppoa aloitella reikärivistöillä ja hakea itseluottamusta lopun pitsiosuutta varten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en jotenkin ole ennen kiinnittänyt huomiota koko malliin, mutta sitten Ravelryä tutkiessani se jotenkin huuteli mulle. Ehti se kyllä jonossa olla jonkin aikaa ennen kuin otin asiakseni sen neuloa.

   Poista
 5. Todella kaunis huivi! :) Värikin sopii malliin mielettömän hyvin. Pitäisiköhän itsekin...

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...