perjantai 6. maaliskuuta 2015

Aurinkoraitaa

Ohje: perussukka omasta päästä
    Lanka: Punta Yarns Merisock Space Dyed (vihreä), Cascade Yarns Cascade Heritage (keltainen)
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5mm
Fiilis: Vihdoinkin valmiit! Ihanan tuntuiset, mutta silti ei sykähdytä..


Eilen sain vihdoinkin neulottua valmiiksi ns. ihkulankasukat, joihin käytin lankavarastoni yhtä ihkulankaa, Punta Yarnsin Merisockia. Lanka on yrittänyt muotoutua erinäisiksi sukiksi, mutta aina on jokin mennyt pieleen, joten aina se on palannut takaisin kerälle. Nyt päätin neuloa sukat valmiiksi, vaikka jostain syystä ne ei miellytä omaa silmää ollenkaan. Edelleen olen sitä mieltä, että paljon kauniimmat olis, jos olisin neulonut pelkällä Merisockilla. 

Keltainen lanka on Cascade Heritagea ja jälkikäteen olen kuullut, että se saattaa alkaa nyppyyntymään herkästi, joten harmittaa, että liitin sitä näihin sukkiin. 
Sukat on kyllä kauniit ja neulontajälkikin miellyttää omaa silmää. Jotenkin nuo eripaksuiset raidat ei nyt vaan toimi. Olisi pitänyt neuloa vaikka parin kerroksen korkuisia tasaisia raitoja.

No mutta.. Tällä hetkellä oma sukkatilanne on ihan hyvä, joten nämä menee lahjalaatikkoon odottelemaan sopivia jalkoja.


Ohje: So Sweet Socks by Niina Laitinen
Lanka: Rellana Flotte Socke Bora Bora
Puikot: 3,5mm
Fiilis: Lanka ja malli sopii täydellisesti yhteen.

Sain valmiiksi myös So Sweet Socks -sukat, jotka aloitin välipalatyönä ja samalla kokeillakseni ensimmäistä kertaa Flotte Sockea, jota löysin älyttömän edullisesti Halpa-Hallista. 

Ohje on todella selkeä ja hyvä, ja malli kaunis. Ristiinvahvennettu kantapää sopii tähän malliin hyvin. Lankakin oli oikein mukavaa neulottavaa ja nyt harmittaakin, että ostin tätä vain kaksi kerää. 
Onnistuin kohdistamaan kuviotkin aika hyvin, mutta kärjistä huomaa etten aivan täydellisesti. No se ei haittaa mitään.

Niina Laitiselta löytyy muitakin kauniita malleja, joita täytyy itsekin kokeilla. Aiemmin olen neulonut Niinan malleista Maariat ja Maatuskat ja täytyy sanoa, että ohjeet on kirjoitettu todella selkeästi.

Nyt työn alla kesken jääneet Villit kirjoneulesukat ja sen jälkeen täytyy yrittää saattaa 7-veen tossut valmiiksi. Mietitään sitten aloitanko jotain uutta vai jatkanko kissalapasia tai Still Light Tunicia.

6 kommenttia:

 1. 10 sukkaparin kokemuksella ei heritage nyppyynny. Ehkä ollut jokin nyppyyntyvä erä, jota ei minun värikirjooni ole sattunut. Merinosukkalangoista heritage on ollut kestävin.
  Sen sijaan punta yarns ei kestänyt sukissa kauaakaan. Tein puntan langasta palmikoita sukkiin ja pohjat on parsittu moneen kertaa.
  M&M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta? Voi että.. Mulla on yhdet sukat neulottuna Heritagesta ja ne kyllä nyppyyntyi, mutta johtui siitä kun pesin ne väärin ja ne myös meni hiukan kokoon.
   Tosi harmi, jos Merisock ei kestä. Sitä kun kuitenkin markkinoidaan korkealaatuisena lankana eikä hintakaan ole kovin edullinen.

   Poista
 2. Ihanan aurinkoiset nuo vihreä-keltaiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääsivät anopin varpaita lämmittämään :) .

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...