torstai 19. maaliskuuta 2015

Virheitä vilisten


Ohje: Villit kirjoneulesukat  by Susanna Mertsalmi
Lanka: Novita 7 veljestä, Gjestal Janne ym.
Puikot: 4mm
Fiilis: Ei enää koskaan tuollaista kantapäätä!

Aika hiljaista on ollut neulerintamalla. On ollut synttäreiden järjestämistä ja pientä pintaremppaa (josta enemmän toisessa blogissani), jotka sitten syövät aikaa harrastuksilta. 

Puikoilta putosi kuitenkin Villit kirjoneulesukat jo tuossa viikko, pari takaperin. Tein ensimmäistä kertaa jälkeenpäin neulotun kantapään ja taidan olla sitä mieltä, että ei tartte toista kertaa tehdä. Ensinnäkin kantapää toi sukkaan ihan hervottomasti lisää pituutta, joten nämä itselleni aikomani sukat saivatkin kodin ystävältä, jolle ne toivottavasti mahtuivat. Toiseksi kantapäästä tuli mielestäni liian iso ja ruma ja siihen jäi ikävät reiät, vaikka yritin kiristää lankaa kunnolla.


En oikein pitänyt ohjeesta muutenkaan. Jotenkin sitä olettaisi, että ohjeessa olisi kavennukset ja lisäykset mietitty niin ettei kirjoneulekuviot kovin paljon kärsisi, mutta tässä mallissa ne piti itse pähkäillä. Ja koska en ole mestari pähkäilemisessä, posotin menemään ohjeen mukaan ja ne kuviothan sitten kärsi ja aika pahastikin vielä..


Muuten ihan kivat sukat, mutta harmittaa vaan jälkikäteen että ne voisivat olla nätimmät ja siistimpää jälkeä, kun vaan olisin jaksanut kunnolla paneutua niiden neulomiseen. Toivottavasti pääsivät nyt kuitenkin käyttöön. Itse kuljen edelleen ilman omia kirjoneulesukkia. Onnistun aina neulomaan niistä liian suuret. Onneksi tuossa on vielä iso laatikollinen jämälankoja valmiina odottamassa, että luon silmukat uusiin polvareihin.

Olen muuten tainnut unohtaa linkata tänne aiemmin siskon postauksen neulomistani sukista. Itse unohdin ottaa kuvat ennen kuin annoin ne eteenpäin. Nekin on siis pudonneet puikoilta jo ajat sitten.

Taitaa jäädä neulomiset tänäänkin vähälle. Muutaman kerroksen neuloin päivällä aloittamiini raitasukkiin, mutta niin siinä nyt vaan on käynyt, että arki on vienyt osan neuleajasta ja -innostuksesta. Kuopus on aikamoinen epeli, joten sen hereillä ollessa ei mitenkään hirveästi pysty neuloa. Sen suurinta huvia tuntuu olevan napata minulta lankakerä ja juosta sen kanssa ympäri taloa. Toinen harrastus, jossa se on aktivoitunut viimeaikoina on vetää puikot pois äidin sukankutileesta. Pitäisi muistaa aina nostaa työ tarpeeksi korkealle, mutta kun tuo on niin nopea tyyppi, että ehtii tehdä tuhojaan jo sillä aikaa kun juoksen pirisevän puhelimen viereisestä huoneesta tai käyn katsomassa kiehuuko puurovesi. On se aikamoinen :D .

12 kommenttia:

 1. Mä olen monesti tuota ohjetta katsellut ja joskus sitä pätkän aloittanutkin. Mutta hyvä huomio tuo kavennusten puuttuminen, ei taitaisi onnistua minulta kaventelut nätisti. Nämä sinun omat kuitenkin näyttää minun silmään oikein hienoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahimmat mokat kuvioissa tuli sukan taakse, joten ne ei (onneksi) näy kuvissa niin pahasti. Mä oon vähän sellanen neuloja, että tykkään siitä kun ohjeessa kerrotaan tarkasti kaikki. Siis kerrotaan missä kohtaa kavennetaan minkäkin verran jne ja vähän inhoan ohjeita, joissa ohjeistetaan tyyliin: "Kavenna varressa tasaisin välein 10 silmukkaa". En ole matemaattisesti lahjakas, joten en tykkää siitä että joudun itse laskemaan kuinka monen kerroksen välein niitä silmukoita pitääkään kaventaa, että ne tulee tasaisesti.

   Poista
 2. Nättiä ja siistiä on työsi jälki! Tykkään ite tuosta mallista, oon neulonu itekin sukat siitä vähän kuvioita muunnellen + kantapään toteutin ihan perus vahvistettuna :) Ehkä ihan hyvä päätös, jälkeenpäin neulottu kantapää ei kuullosta ollenkaan houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) . Saattaisin minäkin nuo ehkä joskus toisenkin kerran neuloa, mutta kantapään neuloisin kyllä tavallisena tai tiimalasina. Joidenkin olen kuullut hehkuttavan tuota jälkikäteen neulottavaa kantapäätä, joten mulla oli kai liian suuret odotukset sen suhteen. Koko ajan kyllä pelkäsin, että kantapäät pilaa koko sukat ja niinhän siinä sitten kävikin.

   Poista
 3. Voi että ku kaikki siun tekemät sukat on ain nii uskomattoman upeen näkösiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten ihana kuulla, kun omasta mielestä joku tökkii lähes joka sukissa, jotka neulon :) . Mulla on välillä taipumusta perfektionismiin ja siksi kaikki pienetkin virheet häiritsee omaa silmää ihan valtavasti.

   Poista
 4. Aivan upeat sukat! Ihailen kirjoneuletta, mutta en uskalla itse edes kokeilla sellaista: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Ei se kamalan vaikeaa ole, kun vaan oppii pitämään langat niin että niissä pysyy järjestys yllä. Minäkään en tosin enemmällä kuin kahdella langalla kerrallaan viitsi edes yrittää vielä.

   Poista
 5. Sukat ovat todella kauniit! Meillä Suomessa on tapana, että kirjoneulekuvion pitää mennä tasan kerroksen lopussa. Muualla näin ei välttämättä ole. Tämän vuoksi mie olen yrittänyt olla vähemmän pipo kireällä tässä suhteessa, mutta vaikeaa se on ollut =) Ymmärrä oikein hyvin harmituksesi ohjeen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän niin, että kotonakin on tavaroilla omat paikkansa ja heti häiritsee jos ne on pois omilta paikoiltaan. Vähän sama sitten, jos kirjoneule ei menekään kohdilleen :D . Pitäis munkin osata neuloa vähän pipo löysemmällä :) .

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...