perjantai 21. tammikuuta 2011

Myssy


Lanka: Novita Isoveli (n.1kerä)
Puikot: 4mm
Muuta: Kavennuksissa jotain häikkää.
Lanka nyppääntyi jo neuloessa..

Juu-u. Anteeksi surkeat kuvat, joissa valotus on pielessä ja mallissakin olis ehostamisen tarvetta. Päätin nyt vain napsasta kuvat heti aamusella tunti heräämisen jälkeen, koska pelkäsin, että muuten unohdan. Silmissä unihiekkaa ja päällepäin näkyy ettei tässä enää pahemmin öitänsä pysty nukkumaan, mutta onpahan nyt edes jonkinmoinen todistusaineisto etten nyt ihan ole neulomista lopettanut.

Tässä pari iltaa sitten neuloin äidilleni myssyn Crystal -langasta tällä samalla ohjeella (kuvan voi bongata Ravelrystä. En jaksa laittaa sitä tänne, koska jos vain mahdollista, se on jopa näitä kuvia surkeampi). Se oli tosi nopea neuloa ja ihan kivan näköinenkin. Mulla itselläni oli myös tarvetta myssylle ja koska patenttineule näytti omaan silmään kivalta, päätin ostaa pari kerää mustaa Isoveljeä ja neuloa itselleni samanlaisen myssyn kuin äidille.
Loin silmukoita kaksinkertaisen määrän ja muuten posotin menemään ohjeen mukaan. Kavennuksiin vaan onnistuin tekemään jonkun virheen, koska tämä oma myssyni on vähän eri mallinen kuin edeltäjänsä.

Nämä mustat kerät taisivat sitten olla viimeiset ostamani Isoveljet. Aikoinaan Owls- paitani nyppyyntyi käyttökelvottomasti heti parin päivän käytön jälkeen ja nyt tämä myssy nyppyyntyi heti neuloessa. Harmittaa todella. Tuossa nuo loppulangat vielä odottelee, josko vaikka lapaset niistä neuloisin ja lankalaatikossa on tyttöjen pipoja varten pinkkiä ja turkoosia Isoveljeä. Ehkäpä neulon ne pois tässä jo pian ja sen jälkeen en edes sylkäise Isoveljeen päin. Murrr.

Coffee Tunic sai purkutuomion. En silti luovuta, vaan alotin sen uudelleen. Mua vaan alkoi niin vaivaamaan se, että olisin voinut luoda heti alussa tarvittavan määrän silmukoita jolloin joustinneule jatkuisi samanlaisena läpi neuleen. Into neulomiseen vain on lopahtanut, kun tuntuu etten onnistu millään tuon tunikan kanssa.
Päätin sitten välityönä aloittaa esikoiselle kirkkaan pinkin neuleen Dropsin Alpacasta. Se oli suuri virhe. Alpaca on niin älyttömän liukasta neulottavaa, että ranteet kipeytyvät muutaman kerroksen jälkeen. Koko ajan pitää silmä kovana tarkkailla ettei silmukat lipsahda puikolta ja mun puikkoni taitaa muutenkin olla ainakin puolta kokoa liian suuret. Täytyis tehdä puikkotilaus taas, kun raaskisi.

Neulominen siis tahtoo taas tökkiä, vaikka se lähti niin hienosti käyntiin tänä vuonna. Harmittaa vaan kun mikään ei onnistu ja se, että mun välinevarasto on tällä hetkellä vähän puutteellinen. Kaipaan kipeästi ohuita (2mm, 2,5mm) sekä oikein paksuja (10mm) pyöröpuikkoja. En yhtään tykkää Novitan pyöröistä eikä täältä käpykylästä oikein muita saa. Tilaaminenkin tulee kalliiksi, kun sitten melkein pitäisi tilata jotain lankaakin samalla ;) .

Toivotaan nyt, että neulomisinto taas palaa ajan kanssa. Tänään nyt ainakin yritän tuota tunikaa jatkaa. Kun sen saisi kunnolla alkuun, niin sittenhän sitä neuloiskin tosi nopeasti. Toivottavasti ei ainakaan jää yhdeksi ikuisuusprojektiksi Hexacon-peiton kanssa.

7 kommenttia:

  1. Mulla on vastaavaa kokemusta isoveljestä myös. Ja jää kanssa jatkossa ostamatta:(

    Lanka-ideasta ainakin pitäisi puikot tulla kirjeessä 2euron postikuluilla. Niin ei tartte lankaa tilata :)

    T.Katya

    VastaaPoista
  2. Olet sinä aika sissi, kun laitoit tunikan purkuun, mutta ymmärrän kyllä, ettei kannata puolimieleistä tehdä.
    Jaah, vai että sellaisia taipumuksia Isoveljellä. Mulla on yksi ikuisuusprojekti neuletakki siitä puikoilla, mutta eihän sitä sitten oikeastaan kannattaisikaan neuloa valmiiksi.Käy raskaasti harmittamaan jos nyppyyntyy käytössä.

    VastaaPoista
  3. Vuorelmalta voi tilata ilman postikuluja. (http://kauppa.vuorelma.net/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=1208&OpenGroups=1208) Ja jos ei ole nikkeliallerginen, niin liukkaaseen lankaan suosittelen pitsiaddeja. Niissä on pinta vähän "tahmeampi", kuin peruspuikoissa.

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä loppumetreille! Ja purkaminen kannattaa vaikka se tuntuu aina yhtä inhottavalta. Vinkkinä myös että Karnaluksista voi tilata Suomeen (laitat vain s-postia suomeksi ja kysyt ohjeita), postimaksut ovat naurettavan pienet ja puikothan menevät ihan kirjekuoressa. Ei ole esim. addin puikot siellä hinnalla pilattuja!
    Elli

    VastaaPoista
  5. Katya: Mä jo pelkäsin, että mulla joku kummallinen tyyli neuloa, kun aina neuleet nukkaantuu, mutta jos sulla on kerta samaa kokemusta, niin täytyy se kai uskoa, että Isoveli on täyttä sutta nykyään.

    Merruli: No se tunika oli mulla muutaman päivän tuossa lojumassa ja sitten se purkaminen ei enää ollutkaan niin kamalaa. Nyt päätin neuloa sen kokonaan ilman noita vyötärömuotoiluja. Saa nähdä millanen tulee.

    annika: Kiitti vinkistä. Mulla on yhdet pitsiaddit, mutta harmi että aivan väärää kokoa. Täytyy katella jos jostain löytyis 2mm pitsiaddit.

    Elli ja Aura: Saako tuolta Karnaluksista tilattua ihan suomeksi vai täytyykö mun hommata jostain joku eestiä osaava tilaamaan mun puolesta?

    VastaaPoista
  6. Adalemina: Kiitos :). Ei mikään huippu, mutta pääsi se käyttöön.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...