lauantai 19. tammikuuta 2013

Elämäni villapaitoina

Monissa blogeissa on kiertänyt postaus, jossa esitellään kaikki itse neulotut villapaidat/-takit ja kerrotaan niiden kohtalot. Päätin matkia ja tehdä saman postauksen.


Aivan ensimmäinen neulomani neuletakki oli February Lady Sweater, jonka neuloin Dropsin Parisista vuonna 2009. Muuten ihan kiva, mutta mulle liian suuri, joten lahjoitin äidille. Äidillä en ole sitä kylläkään nähnyt päällä kertaakaan, joten ei kai miellyttänyt äidin silmää.


Pari kuukautta ensimmäisen neuletakkini jälkeen kokeilin neuloa itselleni takin mittojen mukaan. Siitä tuli aika nafti, mutta ihan kiva. Lankana Drops Ice, joka on siis todella paksua talvipuuvillaa. Tätä pidin aika paljon kunnes huonosti päätellyt langanpäät alkoivat purkautumaan ja heitin takin loppujen lopuksi roskiin.


En tiedä mistä johtui, mutta seuraavan villapaidan neuloin vasta tammikuussa 2010. Tällä kertaa mallina oli Owls ja lankana Novitan Isoveli. Tykkäsin tästä paidasta ihan hirmusti ja kyllä se vieläkin tuolta vaatekaapista löytyy, mutta paita nyppyyntyi parin päivän käytön jälkeen ja itseasiassa siihen alkoi tulla nyppyjä jo neuloessa. Lähetin välittömästi Novitalle palautetta ja ilmeisesti lanka oli viallista. Harmittaa kovasti.
Tammikuussa 2010 neuloin myös Shalom Cardiganin Drops Alaskasta. Väri oli ihana, mutta malli ei miellyttänyt. Lisäksi siitä tuli liian pieni. Jokin aika sitten lahjoitin neuleen siskon tytölle, joka sitä on ilmeisesti myös jonkinverran pitänyt.


Helmikuussa 2010 neuloin siskolle Light Flyweightin Dropsin Vivaldista. Tätä neuletta neuloin muistaakseni pitkään ja hartaasti ja tuntui ettei se valmistu koskaan. Siitä tuli aika ihana, mutta siskolla en ole sitä nähnyt päällä. Kröhöm ;) .


Mohair minimalist Dropsin Alpacasta valmistui huhtikuussa 2010. Tämä oli aivan suosikki, mutta sitten kävi niin hassusti, että neule joutui muun pyykin mukana pesukoneeseen ja tällä hetkellä se on huopunut ja kokoa Baby Born.. Harmi!Flyweightista ylijääneestä Vivaldista neuloin itselleni toisen Mohair Minimalistin kesäkuussa 2010. Tämä löytyy kaapista edelleen, mutta harvoin sitä tulee käytettyä, koska Vivaldi tahtoo kutittaa.Tämä tammikuussa 2011 valmistunut Dropsin 113-17 takki on aivan ihana. Lankana ihana Cascade 220, mutta neuloessani sitä, olin viimeisilläni raskaana enkä osannut arvioida normaalikokoani oikein. Siitä tuli sitten taas kerran liian pieni ja tällä hetkellä takki on esikoisen kaapissa odottamassa, että tyttö vielä pikkuisen kasvaa.


Viimeisenä onkin sitten tämä pari postausta sitten esittelemäni Grown up Girl. Tätä olen pitänyt melkein joka päivä. Täysvillaiseen takkiin on kyllä jo pikkasen alkanut muodostumaan nukkaa, joten täytyy sitä nukanpoistajalla koettaa puhdistaa. Tästä tuli ehdottomasti paras ja ihanin neulomani villatakki!

Tässä esittelin siis itselleni tai jollekkin toiselle aikuiselle neulomani takit ja paidat. Lisäksi olen neulonut paitoja ja takkeja myös lapsille ja niistä ajattelin tehdä vain tuollaisen hassun kollaasin. Anteeksi kun siitä tuli tosi surkea, mutta en oikein osannut käyttää tuota kollaasiohjelmaa. Jollain toisella ohjelmalla olisi voinut onnistua, mutta tällä kertaa tällä tavalla.


1. Confection Baby Shrug 2008 (Taitaa löytyä vieläkin jostain kaapin perukoilta. On ollut paljon käytössä.)
2. Confection Baby Shrug 2008 (Ei ole käytetty varmaan kertaakaan ja taitaa jo olla roskissakin)
3. Pinwheel Sweater 2008 (Muutaman kerran oli käytössä kunnes jäi pieneksi. Löytyy vieläkin jostakin varastosta.)
4. Pinwheel Sweater 2008 (Pari kertaa päällä. Taisin juuri heittää pois kaappien siivouksen yhteydessä, kun oli osittain purkaantunut.)
5. Bolero omasta päästä 2009 (Käytössä lähinnä prinsessaleikeissä)
6. Pinwheel Sweater 2009 (Kukaan lapsista ei suostu käyttämään, kun kuulemma kutittaa. Löytyy vaatehuoneesta.)
7. Mohair Minimalist 2010 (Pari kertaa käytetty. Löytyy kaapista. Kutittaa..)
8. Drops 112-38 2010 (Muutaman kerran käytetty. Ei oikein löydy sopivaa käyttötarkoitusta, kun en neulonut ollenkaan hihoja.)
9. Baby Sophisticate 2011 (Tämä oli käytössä niin kauan kuin mahtui vauvalle, eli ei kamalan kauaa. Taitaa tällä hetkellä löytyä siskon kuopukselta, jolle tuskin enää mahtuu).
10. Jämälankavillatakki 2011  (Oli paljon käytössä kuopuksella. Nyt taitaa löytyä siskon kuopukselta.)
11. Autumn Leaves 2011 (Jonkin verran oli käytössä kuopuksella. Nykyään kai siskon tytöllä.)
12. Abagail Sweater 2011 (Käytössä ehkä kerran tai kaksi. Nykyään kai siskon tytöllä.)
13. 5 Kåpe 2012 (Tämä on ollu keskimmäisellä tytöllä paljon käytössä. Nykyään ei taida enää mahtua hartioista, mutta siirtyy aikoinaan kuopukselle.)
14. Nova 2012 (Erittäin paljon käytössä keskimmäisellä tytöllä. Tosi lämmin, pehmeä ja ihana!)

12 kommenttia:

 1. Monta niin kovin kaunista ja suuritöistä neuletta! Mites sinulla, onko Cascade 220 nyppyyntynyt sinulla, minun cascade-takkini alkoi nyppyyntyä heti ja harmittaa raskaasti, koska minä en ole ehtiväinen neuletakkineuloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän nyppyyntyy. Cascade 220 Heathers ei oo nyppyyntynyt yhtään, mutta tavallinen on. Ei kuitenkaan läheskään siinä määrin mitä esim. tuo mun Isoveljestä neulottu pöllöpaita.

   Poista
 2. Voi kun olet saanut paljon aikaan! Minulla ei (onneksi) ole edes kaikista neuleista kuvia, ensimmäiset ovat valmistuneet jo 90-luvulla...
  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vertaa joidenkin toisten listoihin, niin oon neulonut aika vähän :D . Mutta yllättävän paljon kuitenkin. Välillä on ihan kiva listata noita ja katsoa mitä sitä oikein onkaan tullut neulottua.

   Poista
 3. Kivoja neuletakkeja olet saanut aikaiseksi niin aikuisille kuin lapsillekin!

  VastaaPoista
 4. Hei, blogissani olisi haaste; http://villimyyra.blogspot.fi/2013/01/11-asiaa-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kirjoitan haasteesta erillisen postauksen kunhan olen ensin perehtynyt siihen paremmin.

   Poista
 5. On sulla koko joukko kauniita ja herkullisia neuleita!

  VastaaPoista
 6. Aattelin postausta lukiessani, että toivottavasti edes joku paita on lopulta hyvä ja edelleen pesukoneen jäljiltä käyttökelpoinen! Onneksi sitten lopulta sellainenkin oli! :) Vihreä neuletakki on todella ihana! :) Minäpä tulen lukijaksesi! Minun blogissanikin saa käydä piipahtamassa, tervetuloa! http://suppiksen.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...