maanantai 21. tammikuuta 2013

Puikot järjestykseen


Olen jo jonkun aikaa tuskaillut, kun sukkapuikkoni lojuvat aina ties missä. Ompelin niille jo kerran säilytyspussukan, mutta se ei oikein onnistunut eikä tullut sitä paljoa käytettyä, joten pussukka unohtui ja nyt puikot ovat lojuneet hyllyillä, kaapeissa, laatikoissa ja yhtenä sekamelskana projektipussukkani pohjalla.

Eilen menetin sitten totaalisesti hermoni sekavaan säilytysjärjestelmääni ja mietin miten ihmeessä saisin puikot järjestettyä niin että tietäisin aina minkä kokoinen mikäkin puikko on ilman puikkomitalla mittaamista. KnitPron puikkoja olen säilyttänyt niiden omissa pahvisissa "pitimissään" ja sitten sainkin Ahaa-elämyksen. Miksi en tekisi itse samanlaisia muillekkin puikoille.

Etsin kaapista pahvia (löysin pahvisen hajuvesipaketin) ja leikkasin siitä sopivan kokoisia läpysköitä. Ohutta kuminauhaa en löytänyt, joten saman asian ajoi kumirenksut, jotka leikkasin poikki ja ompelin pahviin. Kun kumilenksut loppuivat, käytin ihan vaan seiskaveikkaa ja senkin avulla onnistui ihan hyvin.

Sitten vain tökkäsin puikot lenksujen sisältä kiinni pahviin ja kirjoitin puikkokoon.
Nuo kuvassa olevat nyt eivät ole mitään esteettisiä ilmestyksiä, mutta ajattelin joskus myöhemmin ostaa jotain kauniin väristä pahvia ja kunnon kuminauhaa ja teen sitten uusiksi. Nämä ajavat asiansa siihen asti.


Kuopuksella on akuutti villasukkapula, joten neuloin paksut ja lämpimät villasukat jämälangoista. Näissä on Dropsin Nepalia ja BC Garnin Lucca Finoa kaksinkertaisena. Ei varmaankaan kovin kestävät, mutta sitäkin lämpimämmät. Näillä on kiva tepastella kylmillä lattioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...