maanantai 7. heinäkuuta 2008

Särkyä ja suunnitelmia

Jotenkin on virta niin pois ettei jaksa oikein mitään tehdä. Eilen oltiin syömässä ja pelaamassa siskon ja miehen veljen luona oikein porukalla, kun äitinikin oli paikalla. Kesken kaiken muhun pukkasi kuume ja kurkkukipu. En varmaan ollut kovinkaan viihdyttävää seuraa, kun tsemppasin itseäni jaksamaan ja pysymään hereillä. Kotona olo alkoikin olla jo sietämätön ja jouduin turvautua särkylääkkeeseen, vaikka normaalisti en tykkää niitä kovin helpolla käyttää.
Ilta venyi ihan liian pitkäksi, kun kuopus päätti ettei halua nukkumaan. Minä kun taas olisin ollut jo kuuden maissa täysin kypsä kömpimään peiton alle.Tänään olo on jo pikkuisen parempi, mutta virta on yhä pois. Pitäisi siivota, mutta kun ei jaksa. Pitäisi repiä esikoisen huoneesta tapetit irti, mutta kun ei huvita. Pitäisi jatkaa pellavaista Shettistä, mutta kun ei ole löytynyt edes siihen innostusta. Tänään ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni. Lainasin jo kirjastosta valmiiksi Anna Gavaldan Viiniä keittiössä -äänikirjan, johon voin uppoutua samalla kun neulon. Minä kun en ole vielä niin taitava, että pystyisin neuloa ja lukea samaan aikaan kirjaa.Pihalla meidän vanha huvimaja huutelee. Mies haluaisi purkaa sen ja rakentaa/ostaa tilalle suurehkon leikkimökin tytöille. Minä taas tahtoisin kunnostaa tuon huvimajan, hommata sinne grillin ja kauniin sisustuksen ja sitten vielä lisäksi sen leikkimökin..
Tuo huvimaja on aivan läpimätä ja homeinen. Edellinen omistaja ei ole jaksanut pitää siitä huolta saatika kunnostaa sitä entiselleen. Muuten olisi maalauksen jälkeen tosi kiva paikka juoda vieraiden kanssa kahvia kesäiltaisin, mutta kun kahvittelut homeen keskellä eivät oikein tällä hetkellä innosta. Varsinkaan kun saa pelätä ettei kävellessään kolauta kyynärpäätään ikkunalautaan niin että koko Suvikoto on maan tasalla. Mies tässä yksi päivä kokeili mökin kestävyyttä ja työnsi seinää. Koko huvimaja heilui ja huojui. Se siis täytyisi joko purkaa tai sitten suoristaa "kivijalka" ja korjata koko maja lauta kerrallaan. Ehkä se purkaminen olisi järkevintä, mutta kun.. on tuo omalla tavallaan niin kaunis. Näen sen sieluni silmin vaalean siniharmaana kauniit verhot ikkunoissaan ja hyviä ystäviä täynnä.. Huoh.Toinen "kiistan" aihe on edellisen omistajan rakentama kasvihuone. Se ei ole mikään erityisen kaunis näky, eikä kovin taitavasti edes rakennettu. Siihen on käytetty vanhoja materiaaleja, joten se on varsinainen kierrätyskasvihuone. Lasitkin ovat vanhat ikkunat.
Minun vaaleanpunaisten lasieni takaa siinä olisi kuitenkin potentiaalia vaikka mihin. Tomaatit ja kurkut eivät minulla tahdo säilyä hengissä, joten katselisin kasvihuonetta mielelläni jonkinlaisena viherhuoneena. Lattia laattaa tai lautaa, Ikkunoissa ohuet verhot, katossa kaunis kynttelikkö. Seinien vierellä penkit värikkäine tyynyineen ja keskellä lattiaa pitkä pöytä kesäherkkuja notkuen. Huoh.. taas.
Mies ei katsele ihan yhtä vaaleanpunaisten linssien takaa ;) .Onpa tuossa pihassa vielä yksi tarpeeton lautakasa. Se on isävainaani koiravainaallemme rakentama koppi. Koira ei ollut siellä koskaan. Syykin on hyvin yksinkertainen. Se ei mahtunut sinne noin pienestä oviaukosta.
Minä suunnittelin, että rakennan kopin ympärille aitauksen ja siinäpä on marsurouville oiva kesäkoti. Tämän suunnitelman jopa aion toteuttaa. En kylläkään vielä tiedä minkä vuoden kesällä.


Jotta en nyt ihan patalaiskaa kuvaa itsestäni anna, niin kerronpa nyt sitten, että olen minä sentään pari vaipatinta saanut tuolle kuopukselle ommeltua. Ajattelin käyttää pikkuhiljaa noita kangasvarastojani pois, niin saa sitten taas ostaa uusia tilalle ;) . Tuossa on vielä kolmeen kierrätysvaippaan kankaat leikattuna ja framilonit ja tarrat ommeltuna, mutta kun kuopus ei tahdo antaa äidin istua saumurin ääressä. Jos vaikka huomenna ne vetaisisi valmiiksi asti. Vaipat alkaakin olla vähissä. Itseasiassa kylläkin siksi että jaksoin vasta tänään laittaa vaippakoneellisen pyörimään. Noloa.SISÄTÄYTTÖVAIPPA
Malli: taisi olla Mummut
Kangas: sisäpinta bambusilkki, ulkopinta trikoo


TASKUVAIPPA
Malli: Elsa-Maijan kaava
Kangas: sisäpinta bambujoustofrotee, ulkopinta br PUL

Sitten vielä yksi suunnitelma tulevaisuuden varalle.
Lainasin nimittäin tänään kirjastosta viron kielikurssin ja sanakirjan. Olen jostain syystä ihastunut vironkieleen ja lueskelen mielelläni virolaisia neuleblogeja. Niitä kun ymmärtää aika hyvin ilman kielitaitoakin.
Toivon kovasti ettei viron opiskelun kanssa käy samalla tavalla kuin ranskan opintojen. Sain yhden kurssin käytyä Etäopistossa. Ihan ok numerokin siitä tuli, mutta mutta.. Jos joku nyt tulisi kysymään jotain ranskaksi, niin tuskin saisi multa vastausta. Ensinnäkään en luultavastikaan ymmärtäisi kysymystä ja toiseksi, en osaisi vastata siihen. Ainoa mieleen painunut lause on "Je suis une jeune fille" eikä sekään edes enää pidä paikkaansa (lause tarkoittaa vapaasti suomennettuna "Minä olen nuori tyttö").

Että tällaisia suunnitelmia :) .

5 kommenttia:

 1. Yhenlainen laiskimus:))
  Kivan tekstin oot kuitenkin jaksanut kirjoittaa:) Hehee....
  Kopista tuleekin muuten tosi hyvä marsuille....otatko meidän mursun sinne seuraksi?

  VastaaPoista
 2. Mukavan kuuloisia suunnitelmia =)

  Minä pidän tosi paljon Anna Gavaldan kirjoista. Huomasin profiilistasi, että suosikki elokuviisi kuuluu Amelie. Anna Gavaldan kirjasta Kimpassa on tehty myös elokuva ja siinä on samainen näyttelijä pääosassa. Saattaisit pitää siitä, ellet ole jo nähnytkin kyseistä elokuvaa.

  VastaaPoista
 3. aurinkokissa: Kiitos valtavasti. Olen otettu!

  tiivi: Lautakasoja nimenomaan. Ainoastaan tuo koppi on kunnolla rakennettu, mutta sen rakensikin isäni, joka oli todella taitava käsistään.

  mirva: Vois olla hetken päästä vähän liikaa marsuja jos teidän Alfred pääsis meidän tyttöihin käsiksi ;D

  johku: Kiitos vinkistä. Tykkään kyllä valtavasti Audrey Tautousta, joten täytyykin jostain etsiskellä tuota Kimpassa-elokuvaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...