tiistai 15. heinäkuuta 2008

Sukkelit


Tuli neulottua nilkkasukat, kun ei muka ollut tarpeeksi keskeneräisiä töitä. Se vaan menee niin, että jos ne keskeneräiset ei kiinnosta ja saa päähän jotain muuta neulottavaa, niin neulottava se on tai muuten ei tule neulottua yhtään mitään valmiiksi asti. Näihinkin meni muutama päivä, kun olivat liian ykstoikkoista neulottavaa, vaikka opinkin sukkia neuloessa kaikenlaista uutta (tiimalasikantapää meni ekaa kertaa oikein, nauhakavennusta en oo ennen kokeillut).


Itseasiassa sain idean sukkiin, kun mulle nousi kuume ja oli aivan mahdottoman kylmä. Etsin aikani kaapista villasukkia kunnes luovutin. Löysin ainoastaan vuosia vanhoja ja erittäin nukkaantuneita seiskaveikkasukkia sekä ainoastaan yhden puoliskon joskus jouluna neulomistani polvisukista. Missähän senkin pari lienee.. Ajattelin että neulon siis sukkia aina silloin kun tuntuu ettei mikään muu innosta. Niille ainakin löytyy aina käyttöä.


Sukkia kuvatessa vasta oikeastaan opettelin käyttämään uutta kameraani. Viimeinen kuva meni täysin pipariksi, kun kamera ilmeisesti tarkensi sukkien sijasta taustalla olevan kiven :D . Aika hassua.
Nilkkasukat
Ohje: DROPS design: Malli nro FA-030
Lanka: DROPS Fabel
Puikot: sukkapuikot 2,5mm

Eilen illalla nuo sukat valmistuivat ja aloitin heti kättelyssä Nelli-Marialle (tai mahdollisesti ystävän tytölle, jos koko on väärä) merinoisia vaippavilliksia Loftista. On niin herkullisen väristä, että nautin kyllä neuloa noita. Valitettavasti tytöt eivä ole tänään antaneet mahdollisuutta neulomiseen. Nelli-Maria nukkui vain vaivaiset 10 minuuttia ekoilla päikkäreillään ja Viivi-Lotta halusi, että ollaan ulkona. Käytiinkin kuvaamassa puutarhan kukkia ja muuta mukavaa. Suunnittelin, että perustan uuden blogin kotia ja puutarhaa varten. Aluksi oli tarkoitus kirjoittaa kaikesta tähän, mutta toisaalta tahtoisin pitää tämän kuitenkin melkein kokonaan pelkkänä käsityöblogina. Katsotaan nyt.. Jos päädyn suunnittelmaani ratkaisuun, laitan tänne linkkiä siihen toiseenkin blogiin.

9 kommenttia:

 1. Jippii, mullakin tota samaa lankaa jemmassa - näyttää kivalta! Nilkkasukat onkin oikein passelit kesäsukat.
  Ja hamstrasimpa Tapiolta Loftiakin, jota en ole ennen neulonut. Pipaa siitä itselleni meinasin, onneks sillä ei oo kiire vielä näillä keleillä. :)

  VastaaPoista
 2. Hurmaavat sukkaset ja väritkin just miun maun mukkaa =0)

  Osaisinpa minäkin, noh, täytynee tyytyä toisten kädentaitojen ihailuun. Missähän minä olisin taitava...imuroinnissa ;0)

  Aurinkoista ja leppoisaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Taas se on kutonut jotakin. Nt kyllä villasukkia tarviikin kun on niin kylmä. ja mä ainakin kyllä pidän niiitä öisin kesähelteelläkin:)

  VastaaPoista
 4. muistin juuri, etten käynyt edes kiittämässä tunnustuksesta, sori.... Mä olen tosi huono jatkamaan niitä, mutta kiitos oikein paljon!

  Mukavat sniikkerit, olen ajatellut että ehkä jaksaisin niitä tehdä itselleni, sukkiahan en saa aikaiseksi millään ;)

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva kun kävit kommentoimassa arvauskilpailuumme. Nuo sniikkerit on kyllä aivan ihanat. Hyvin sopii tuo Fabel noihin. Mustakin on ihana kutoa tuosta langasta. Uutta suklaanruskeaa väriä kävin ihastelemassa värikartalta. Sitä on pakko saada :)

  VastaaPoista
 6. Upean väriset söpöt sukat!

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat, ovat varmaan mukavat jalassa.

  Innolla odottelen mitä tuolla Unelmien sinisalossa tapahtuu.

  VastaaPoista
 8. Tuollaiset sukkaset ottaisin minäkin mieluusti! Ihanan näköistä lankaa, upeat värit...

  VastaaPoista
 9. Kivat sukkaset, mun väriset.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...