perjantai 10. lokakuuta 2008

Sukkasatoa minultakin

Malli: perussukka omasta päästä
Lanka: käsittääkseni Novita 7 veljestä jättiraita (vyöte oli hukkunut)
Puikot: 3,5mm


Vaikken osallistunutkaan Sukkasatoon, puikoilta tuntuu tipahtelevan sukkia tasaiseen tahtiin. Muistaakseni lupasin esikoisen boleron neulottuani etten koskaan enää neulo mitään pimeässä, mutta niin kävi taas. Meidän talossa on lämmitysjärjestelmä jollakin tavalla sekaisin, joten talossa on joko jääkylmä tai tukahduttavan kuuma (ja putkimies ei tullut vaikka lupasikin.. mur). Eräänä jääkylmänä iltana sitten pelkäsin varpaiden kohmettuvan ellen pian saa villasukkia koipiini. Kaapista löytyi vain parittomia, joten ei muuta kuin lankavarastosta löytämäni seiskaveikka puikoille ja nopeasti sukat valmiiksi. Ei siinä auttanut kysellä onko valoa tarpeeksi eikä sukkien ulkonäkö ollut millään tavalla tärkeää. Käyttökelpoiset sukat, lämpimät ja aika kivan värisetkin :) .


Malli: nro 60. Novita Talvi -07
Lanka: Novita Rose Mohair (yksi kerä riitti juuri ja juuri naisten kokoon)
Puikot: Prymin 3,0 bambuiset sukkapuikot


Näistä sukista olen ylpeä. Ne ovat nimittäin ihkaensimmäiset pitsisukkani. Malli on Talvi -07 Novitasta, mutta tein vahvennetun kantapään sijasta ihan tavallisen. Rose mohair ei varmaan kovin pitkään sukissa kestä, mutta nuo onkin tarkoitettu esim. unisukiksi tai telkkari-iltoina varpaita lämmittämään. Menevät luultavasti lahjakoppaan.

Tänään postilaatikkoon oli tipahtanut Novitan talvinumero. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta petyin silti. Eipä löytynyt oikeastaan mitään neulottavaa. Lapsille nyt voisi kuvitella niitä pitsisiä villatakkeja, mutta eipä siellä mikään erityisesti puhutellut meikäläistä. Tossut olivat sitä samaa peruskauraa ja paidat ja takit mun mielestä vähän ikääntyneemmille suunnattu. Oli siellä nyt muutama poikkeuskin joukossa.

Tänään haudataan opiskeluaikainen ystäväni. Mieli on apea.. En päässyt hautajaisiin, mutta sytytin ulkolyhtyyn kynttilän ja postinhakureissulla pysähdyin kuuntelemaan kirkonkelloja.
Hei sitten Tuulia :( .

3 kommenttia:

 1. Osanottoni ystäväsi puolesta.

  Joo novita tuli. En tiedä mitä pitäisi ajatella lehdestä, jossa on kaksi minua miellyttävää mallia ja molemmat ovat sukkakilpailun tuotoksia. Minua ärsyttää, että joka lehdessä on noita peruslapasten ja sukkien ohjeita jne. Isoina värikuvina. Joskus tuntuu, että lehteen sopii hyvin sananlasku: moni kakku päältä kaunis...

  VastaaPoista
 2. Miksei Rose Mohair kestäisi sukkana? Siinähän on valtaosa tekokuitua. Ulkonäkö saattaa kyllä kärsiä käytössä, mutta eikai ne puhki mene äkkiä.

  VastaaPoista
 3. judiuni: Joltakin kuulin ettei välttämättä niin hyvin kestä sukkakäytössä. En tiedä sitten oliko itse sukkia siitä neulonut vai oliko vain mutu-tuntumaa.
  Noista sukista tuli jotenkin niin ohutta höttöä että on vaikea ajatella että ne kestäisi pitkään käytössä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...