torstai 13. lokakuuta 2011

Aina jotain muuta


Se menee muuten joka kerta niin, että jos täällä blogissa kerron, että aion ottaa juuri jonkun tietyn neuleen seuraavaksi työn alle, niin aivan varmasti teen aivan jotain muuta. Nytkään en jatkanut mitään kyh -sukkia enkä myöskään väännä palmikoita Coffee Tuniciin tai mihinkään muuhunkaan. Päätinkin korkata jokin aika sitten ostamiini Novita Polku langat. Ajattelin kokeilla millaiset raitasukat niistä tulisi ja miten kestää sukkakäytössä. Väreinä Munakoiso ja punajuuri.

Lanka on aika rasittavaa neulottavaa. Se halkeilee koko ajan. Lankahan siis muodostuu sellaisesta vähän hahtuvamaisesta kierteettömästä hötöstä, jonka keskellä kulkee musta ohut lanka. Tuo lanka siis periaatteessa pitää koko paketin koossa, mutta jostain syystä onnistun usein nappaamaan puikolle vain sen ohuen langan ja tottakai huomaan virheen vasta muutaman kerroksen neulottuani. Kiva siinä sitten alkaa etsiskellä loppulankaakin puikolle.

Varsinkin Punajuuren väreistä tykkään tosi paljon. Kerässä on sellaista vähän niinkuin lohenpunaista, violettia, pinkkiä ja sellaista mitä tuo nyt olisi.. vaaleaa oliivinvihreää tai jotain. Valitettavasti myös Munakoisossa on paljon juuri samaa violettia kuin Punajuuressa ja tottakai ne sattuivat sitten yhtäaikaa puikoille. Raidat eivät erottuneet yhdessä kohtaa yhtään, joten jouduin purkaa ja napsasta toisen langan poikki ja aloittaa eri kohdasta värijouksua. Nyt näyttää jo paljon paremmalle.


Tosi monella neulojalla on blogikissa tai -koira, joka syö neulojan neuleet, purkaa työt tai nukkuu valmiiden neuleiden päällä. Noh.. Mulla ei haaveista huolimatta omaa blogikoiraa ole eikä sen kummemmin kissaakaan, mutta on mulla tuollainen juuri ryömimään oppinut blogivauva, joka on jostain syystä erittäin ihastunut lankoihin. En saa neuloa enää yhtään rauhassa, koska vauva joko yrittää repiä puikkoja mun käsistä, nappaa multa lankakerän tai sotkee itsensä lankaan ja kuljettaa sitä pitkin taloa. Onnistuin tänään taltioimaan tuon viimeiseksi mainitun kameralla.

No mutta.. Nyt juhlimaan siskontytön synttäreitä..

6 kommenttia:

 1. Kivan väriset raitasukat tulossa ja suloinen blogivauva =) Tein tuossa jokin aikaa sitten tuosta Purosta huivin ja manailin tuota kun loppukerästä ainakin minulla alkoi lanka menemään ilkeästi kierteelle. Ei tullut Purosta minun lemppari lankaani

  VastaaPoista
 2. Se kuule johtuu varmaan siitä raskausajan maanisesta neulomisesta, koska meillä on aivan saman sorttinen blogivauva. Rasittavaa kun ei voi käyttää nukkuttamiseen menevää pitkää aikaa neulomiseen, koska siitä lapsi villiintyy täysin. HYökkäilee kerän kimppuun, mussuttaa saalista suussaan, purkaa kerän, kiskoo puikot eli juuri tuota samaa!!Nyt ei auta enää edes se, että minä istun, koska tuo punkee pystyyn ja kohta kait vaikka kiipeää kun näkee lankaa :o)) Tulevia himoneulojia varmaankin. Tulipa sepustus, sori.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tutulta :D Vauvana tyttö oli kerrassaan ihastunut lankakeriin, ne piti välittömästi joko syödä tai repiä mahtavaksi sotkuksi...

  VastaaPoista
 4. Pirjo: Tarkoitatko Polkua? Purosta oon neulonut pipoja, mutta tää Polku oli mulle ihan uusi tuttavuus. Kumpikaan lanka ei kyllä mitään lempparia ole, mutta nyt alkaa tämän Polunkin kanssa jo tulemaan toimeen :) .

  Merruli: Se voi olla. Aivan selkeästi vauva näyttää kyllä olevan kiinnostunut neulomisesta. Jospa se sitten olis meidän tytöistä eka, josta ihan oikeasti saattais tulla neuloja äitinsä tapaan. Esikoisen kiinnostus kun lopahti ja keskimmäinen ei oo koskaan edes osoittanut kiinnostusta.

  Emma: Ne on nää neulojien vauvat sellaisia :) .

  VastaaPoista
 5. Noh, mäkin olen löytänyt neulomisen sulot ja salat vasta aikuisena. Koulussa VIHASIN neulomista (ja käsitöitä yleensäkin), mummo muun muassa teki mun yhdet sukat valmiiksi kun en vaan onnistunut ja sain kauheet itkupotkuraivarit :D

  Oon kans miettinyt tuota polkua, josko siitä olis kiva tehdä sellaiset pitkät villasukat. Mukavat talvella farkkujen alla varmaan.

  VastaaPoista
 6. -J-: Mä sain just ekan polvipituisen sukan valmiiksi ja se ainakin vaikuttaa lämpimältä ja pehmeältä vaikka onkin ohut. Sitä en sitten tiedä miten kestävä on käytössä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...