lauantai 7. tammikuuta 2012

Uusi lakki ja onnettomat kuvausolosuhteet


Voi voi tätä Suomen talvisäätä. Siinä on esikoisen ottama kuva uudesta lakista. Oikein ulos mentiin kuvaamaan, että tulis hyvä.. Ei riittäny valo ei, vaikka päivällä kuvattiin.

Niinpä tultiin sisälle ja uusi yritys. Eipä ole hääppöinen tämäkään kuva, mutta saa siitä ehkä vähän paremman kuvan, mistä on kyse.


Ohje: Slouchy Borrowed Plumes Hat by Lankakomero
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm ja 4mm

Vähän lörpsähti, kun kastelin, mutta oikeastaan sen on ihan hyvä. Mahtuu ponnarikin pipon sisään. Tein kavennukset täysin omasta päästä, koska en ymmärtänyt ohjeen kavennuksia ja jätin myös "antennin" pois. Tämä oli ihan mukava malli neuloskella ja tykkään myös lopputuloksesta. Mulle sopii paremmin tällainen "valuva" baskeri, kuin kireä pipo, jonka mun tukkapehko nostaa joka kertaa päälaelta taivaisiin. Joskus täällä kirjoitinkin edellämainitusta ilmiöstä.

Tänään yritän saada molemmat puikoilla olevat työt valmiiksi. Ehkä pääsen esittelemään niitä jo illalla. Voi toki mennä myöhempäänkin, koska yritän nyt uhrata lähes kaiken neulomisaikani opinnoille, jotta saisin ne kunnolla ajan tasalle.

7 kommenttia:

 1. Nätti myssy, ihan hyvin kuvista saa selville, mistä on kyse! :) Nämä kuvausolosuhteet kun ovat mitä ovat, niille ei oikein mitään mahda... Värikin on oikein kiva.

  VastaaPoista
 2. Ihania kaikki sinun käsityöt! Lakki on tosi söpö!

  VastaaPoista
 3. Hieno baskeri, tykkään. Kuvio näyttää tosi vaikealta tehdä. Kuvausolosuhteet ovat talviaikaan haastavat Suomessa, kun ei päivälläkään ole paljon valoa. Jos sun kamerasta pystyy säätämään herkkyyttä (ASA/ISO), niin se kannattaa laittaa aika suureksi kuvattaessa vähässä valossa, tosin kuvasta saattaa tulla rakeinen, jos herkkyys on liian suuri. Tärähtäminen johtuu yleensä pitkästä valotusajasta (jota voi lyhentää herkkyyttä nostamalla, muttei useinkaan tarpeeksi). Jos ei ole käytettävissä jalustaa, kameraa voi tukea kuvan oton ajaksi vaikkapa lyhtypylvääseen, aitaan, seinään tai mihin vaan paikallaan pysyvään sopivan korkuiseen kappaleeseen.

  Jos kamerassa on käytössä automaattivalotus, kirkasta taustaa vasten (vastavalo) oleva hahmo usein alivalottuu. Kuvattava kohde on hyvä sijoittaa siten, että siihen tulee valoa.

  Salaman käyttö on yksi vaihtoehto, mutta kameran vakiovarustesalaman valo tulee niin samasta kulmasta kuin objektiivi, niin se litistää kohteen poistamalla varjot.

  Valokuvaus on kiehtova laji, paljon opittavaa vielä itse kullakin. Mukavia talvipäiviä, terkut täältä Rovaniemeltä!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille kommenteista ja Lauralle erityiskiitokset valokuvausvinkeistä. Mä en tiedä valokuvauksesta oikeastaan mitään. Tahtoisin kunnon digijärkkärin ja käydä oikein jonkun valokuvauskurssin, mutta tällä hetkellä mennään näillä eväillä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...