keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vähän erilainen joulukalenteri

Heti näin alkuun suuret pahoittelut järkyttävistä kuvista, mutta kun ei tuota valoa tahdo olla ja kameranakin toimii tällä hetkellä puhelin. Blogi hiljenee kuitenkin aivan kokonaan jos en viitsisi näitä kuvia käyttää. Nyt kun ei ole parempaakaan kameraa ja kuvattomia postauksia en oikein tykkää tehdä.


Törmäsin joulukuun alkupäivinä monissa blogeissa erilaisiin jämälankasukkien alkuihin ja kun luin tekstejä tarkemmin, huomasin että Missä neuloimme kerran -blogin Neulisti ja Vyyhti olivat perustaneet hauskan jämälankavillasukkajoulukalenterin (huh, mikä sanahirviö!). Ideana on siis, että tytöt avaavat joulukuun ajan joka aamu blogissaan uuden "luukun", jossa kerrotaan millä värillä sen päivän raita neulotaan. Raidan paksuuden taas määrää päivämäärä, eli esimerkiksi tänään neulottiin 11 kerrosta.

Aluksi vain ihailin päivä toisensa jälkeen muiden hauskoja raitasukantekeleitä, mutta sitten taisi itseänikin raitasukkakärpänen puraista ja kaivoin esiin erilaisia jämäkerän nöttösiä. Yhtenä iltana loin silmukat sukkiin ja aloin neuloa. Tänään sain vihdoinkin otettua muut kiinni ja nyt sitten yritän joka päivä neuloa heti aamusta uuden raidan.


Kuvassa A-sukka vasemmalla ja B-sukka oikealla. Sukan kärjen sai aloittaa haluamallaan värillä ja minä valitsin molempiin sukkiin vaaleanpunaisen.
Ensimmäisen päivän ohjeena oli neuloa A-sukkaan yksi kerros sillä värillä, minkä väriset puhelimen kuoret omistan. Minulla siis raita on valkoinen.
2. päivänä pyydettiin neulomaan B-sukkaan kaksi kerrosta sillä värillä, minkä värinen lompakkoni on. Raidastani tuli siis ruskea.
3. päivänä B-sukkaan piti neuloa kolme kerrosta vapaasti valittavalla värillä ja minä valitsin lempivärini, kellertävän vihreän.
4. päivänä pyydettiin neulomaan A-sukkaan neljä kerrosta laukkuni värillä. Minulla siis musta.
5. päivänä oli vuorossa viisi kerrosta oman pyyhkeen värillä, eli valkoinen raita tuli jo toistamiseen.
6. päivänä kuusi kerrosta etunimen 1. kirjaimella alkavaa väriä B-sukkaan. Minulle tuli mieleen vain musta, mintunvihreä ja magenta ja valitsin tuon viimeisen.
7. päivänä B-sukkaan piti neuloa seitsemän kerrosta sen värisellä langalla, mitä jäätelöä teki sillä hetkellä mieli. Minun mieleni teki mansikkapehmistä, joten sukkaan tuli hennon vaaleanpunaista.
8. päivänä piti neuloa oman maton värisellä langalla kahdeksan kerrosta A-sukkaan. Minä valitsin olohuoneen vaaleanruskean maton, mutta löysin jämälankakoristani vain tummanruskeaa ja valitsin sen (jälkeenpäin löytyi pieni kerä juuri samanväristä vaaleanruskeaa, mitä se mattokin..).
9. päivänä A-sukkaan piti neuloa ensimmäisen vastaantulijan paidan värisellä langalla ja minua vastaan käveli Emppa ruskeassa (taas!) paidassaan. Tällä kertaa valitsin kuitenkin vaaleamman ruskean, ettei tule kahta raitaa samaa väriä peräkkäin.
10. päivänä B-sukkaan piti neuloa 10 kerrosta sen värisellä langalla, mitä söi ensimmäisenä aamulla. Minä söin ruisleipää, joten taas oli vuorossa ruskeaa.
Tänään olikin sitten vuorossa 11 kerrosta oman auton väriä B-sukkaan. Meillä on kaksi autoa, joista minä käytän beigeä, mutta en halunnut taas lisää ruskean sävyä, joten päätin neuloa meidän toisen auton mukaan, joten punaista tuli :) .

Minusta idea on tosi kiva ja jos onnistun pysymään neulomisrytmissä mukana, niin jouluna pitäisi olla ihana raitasukkapari valmiina. Taidankin vetäistä ne heti aattona jalkaan :) .

Puikoilta on pudonnut Totorot ja Kuplat, mutta en ole niitä vielä kuvannut. Kalajoki-sukat ovat edelleen kesken ja vielä pitäisi aika monta muutakin työtä ehtiä neulomaan ennen joulua. Joten.. Ei muuta kuin puikot suihkimaan.

Tuleeko teille oikeanpuoleisesta sukasta mieleen englanninlakritsi? Mulle tulee.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Mulla ei ehkä olis noin monen väristä jämälankaa ;)!!! Englannin laku tulee kyllä kieltämättä mieleen tuosta toisesta sukasta ;)!

    VastaaPoista
  2. Ihan selvä englanninlakusukka! Onpa kiva, että lähdit mukaan kalenteriin. Hyvin sitä vielä ehtikin, kun alkupään kerrosmäärät ovat sen verran pieniä.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...