sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Se on siinä!


Malli: Grown up Girl by Joji Locatelli
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 4,5mm KnitPro pyöröpuikot
Fiilis: Siitä tuli ihana!

Grown up valmistui eilisaamuna. Valmistuttuaan se näytti aika kippanalta ja olin pikkaisen pettynyt. Kastelin neuleen, venyttelin sitä ja asettelin kylppärin lämpimälle lattialle kuivumaan muotoonsa. Se auttoi ja nyt neule on ihan hyvän kokoinen. Hiukan pidempi se saisi olla, mutta en uskaltanut neuloa helmaa pidemmäksi kuin ohjeessa, koska epäilin langan riittävyyttä. Hyvä etten alkanutkaan säveltämään omiani, koska lanka riitti juuri ja juuri.


Ihastuin malliin heti, kun bongasin sen Ravelrystä. Lähes kaikki muutkin Jojin mallit miellyttävät silmää, joten ehkäpä kokeilen muitakin hänen suunnittelemiaan neuleita. Tästä takista tuli juuri sellainen kuin halusinkin siitä tulevan ellei lasketa paria virhettä, joita tuskin kuitenkaan kovin moni huomaa ellei tarkasti katso. Kauluksessa onnistuin jotakin mokaamaan, koska silmukkamäärä ei kauluksen jälkeen täsmännyt ohjeeseen, mutta onneksi se heitti vain muutamalla silmukalla.


Ohje oli mielestäni kirjoitettu ihan hyvin. Ainoa häiritsevä asia oli se, että osassa kohtaa piti seurata ohjetta kahdelta eri sivulta samaan aikaan. Itse olisin pyrkinyt ne asiat ohjeessa yhdistämään niin ettei tarvitsisi koko ajan plarata sivuja ees taas.

Aikaisemmin mainitsinkin, että tämä neule oli ainakin minulle aika haastavaa neulottavaa. Se ei periaatteessa ollut vaikea, mutta neulomista hankaloitti se, että yhdessä vaiheessa työssä roikkui aika monta silmukanpidintä. Silmukkamerkkejäkin täytyi lisätä loppua kohden aika tavalla. Onneksi tein niitä lisää, koska eipä olisi meikäläisen silmukkamerkit muuten riittäneet. 

Sori ihan järkyttävä juurikasvu.. En ole kalju, vaikka tuossa siltä näyttääkin..

Neuloessa meinasi muutaman kerran puikot lentää seinään. Purkaakkin piti pariin otteeseen, kun en tajunnut lukea kunnolla ohjetta. Viimeiset sentit olivat täyttä tuskaa, mutta pidin pintani enkä antanut itseni aloittaa uusia töitä ennen kuin tämä on valmis. Yritänkin tänä vuonna neuloa aina yhden projektin kerrallaan alusta loppuun ennen kuin aloitan uusia. Saa nähdä kuinka se onnistuu.


Grown up on siitä kivä, että sen vyön voi sitoa mielensä mukaan joko eteen tai taakse. Itse tykkään sitoa sen eteen, jotta takki pysyy kiinni. Olen tässä jo harkinnut, että hankkisin neuleeseen jonkinlaiset hakaset, joilla se pysyisi kiinni vaikka vyö olisi sidottu taakse, koska se on ehkä kivemman näköinen niin.

Nepal on ihanaa lankaa ja tuo väri on edelleen mielestäni tosi kiva. Yhtään en myöskään kutia, vaikka pidänkin takkia lyhythihaisen päällä. Tässä takissa voisi kyllä mielestäni käyttää lankaa, jossa olisi mukana puuvillaa. Tämä mun takki on kuitenkin just ihana ja lämmin kun on täyttä villaa.

Tässä lopuksi vielä kiittäisin siskon tyttöä valokuvaamisesta sekä siskoa siitä, että sain lainata heidän kaunista pihapiiriään. Kuvat on siis otettu päärynäpuun alla :) .

Ps. Aloitin jo uudenkin työn. Tällä kertaa puikoilla on ihana Raituli petrooli-vihreänä. Tarvitsen ohutta pipoa, joka sopii niin lenkille kuin kauppareissullekkin ja mielestäni Raituli on juuri sellainen.

44 kommenttia:

  1. Aivan ihana villatakki!! Itsekin tykkään Nepalista ja juuri tuo vihreä meleerattu on niin kaunis väri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onkohan Nepalia jossain muussa meleeratussa värissä? Itse en ole huomannut kuin tämän vihreän.

      Poista
  2. Ihanan näköinen! Tuo väri ja nuo selän ja taskujen kuviot on älyttömän nättejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuviot kyllä kruunaa takin, mutta nuo nypyt on aika rasittavia tehdä. Mulla oli vielä vasemman käden peukalon pää todella kipeä silloi kun noita nyppyjä neuloin, joten niiden vääntämineno oli ihan tuskaa.

      Poista
  3. Hienohan siitä tuli! Jos tykkäät tuosta väristä, niin Dropsin Alpacassa on ihan saman värinen vihreä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin kerran, että Alpacassa on samantyylistä väriä. Onko se ihan sama sävy? En ole luonnossa päässyt lankoja vertailemaan, mutta netin kautta näyttää samalta.

      Poista
  4. Onpas nätti ja tosi kauniin värinenkin vielä.

    VastaaPoista
  5. Vau! Vihreä Nepal on niin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Kauneinta Nepalia, mitä oon tähän mennessä nähnyt.

      Poista
  6. Kaunis takki! Itselläni on Alpacasta neulottu tämän värinen Laminaria, ja väri on kyllä ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekkin joskus ostaa tuota Alpacaa. Jos neulois vaikka huivin ja pipon siitä takin kaveriksi.

      Poista
  7. Todella nätti takki! Oon tota ohjetta itsekin katellu jossaki vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suosittelen kyllä neulomaan, vaikka itellä tosiaan yhdessä vaiheessa vähän tahtoi tihkasta. Mutta tää olikin mun eka tällä tyylillä neulottu takki. Yleensä oon neulonut raglankavennuksilla tai kaarrokkeella ja sehän on ainakin mun mielestä helpompi.

      Poista
  8. Todella kaunis takki! Se on kyllä palkitsevaa kun saa tuollaisen ison työ valmiiksi, onnea siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen tosi harvoin näin isoja töitä, melkeinpä sukkia ja lapasia vain, ja siksi oonki ihan innoissani. Ja tästä takista tuli tosiaan sellainen, että aivan varmasti käytän sen puhki.

      Poista
  9. On, ainakin vaalean harmaana meleerattuna -muita en tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Sekin on varmasti kaunista. Olen harmaan ystävä :) .

      Poista
  10. Ihana takki! Upeita nuo pitsikuviot ja värikin on ihan mainio.

    VastaaPoista
  11. Onnittelut takin valmistumisesta =) Se onkin todella kaunis ja sopii hyvin sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kerrankin tuli kyllä sopivan kokoinen takki. Yleensä neulon aina joko liian pienen tai ison.

      Poista
  12. Ihana ihana ihana!!

    Onnea uudesta takista! Mielettömän kaunis se on : )

    VastaaPoista
  13. Oi että, tulipa siitä hieno! Sopii sulle hurjan hyvin.

    VastaaPoista
  14. Oih! Miten ihana takki.
    Mie olen neulomassa Jojin mysteerihuivia ja olen tykännyt siitä kovasti. Tuo takki menee heti suosikkeihin tai pitäskö se laittaa kuiteskin jonoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita jonoon vaan :) . Joji kyllä osaa suunnitella neuleita, jotka on ihan mun makuun :) .

      Poista
  15. Hurjan kaunis lopputulos! Upea lanka, hieno design ja istuu tyyliisi ihan täydellisesti! Ansiokas vuoden aloitus! :)

    VastaaPoista
  16. No, on lopputulos kyllä semmoinen, etä kannatti ehdottomasti vaan jatkaa!
    Kaunis, sulle sopiva neule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mua taitais nyt harmittaa, jos olisin jättänyt leikin kesken. Oon kyllä päättänyt, että yritän olla vähän pitkäjänteisempi ihan kaiken suhteen tänä vuonna.

      Poista
  17. Kyllä on upea! Ihan mahtavan syvä vihreän sävy. Ihana. :)

    VastaaPoista
  18. Tuli semmonen vau-reaktio täällä päässä. Tosi hieno ja värikin on kaunis. Nepal on kyllä ihana lanka. Näköjään kannattaa olla sinnikäs neuloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä kehittymistä tuossa sinnikkyydessä. Kauhulla lueskelen muiden blogeista miten ovat neuloneet valmiiksi ja kun ei sitten ollutkaan ihan mieleen, niin purkavat kainaloihin ja neulovat uusiksi. Mulla varmaan vaan jäis neule lepäämään kaapinperälle tai lentäis roskiin.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...