keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Lankaa


Aina välillä sitä tulee pohtineeksi mikä langoissa viehättää. Niitä löytyy omista varastoista ja parin sängynaluslaatikon ja muovikassin verran ja silti sitä pitää aina saada lisää. Vaikka varastoista löytyy lankaa eri laatuina ja eri väreissä, silti sieltä ei koskaan löydä mitään kivaa ja sopivaa juuri siihen tiettyyn projektiin, joka tietenkin pitää saada puikoille juuri sillä sekunnilla kun sen netissä näen.


Asun pienellä paikkakunnalla, joten luonnollisesti lankatarjonta ei ole kovinkaan suuri. Kyllähän täällä on pari käsityöpuotia, joista saa myös lankaa, mutta aika rajoitetusti kuitenkin. Niinpä olen nettilankakauppojen vakioasiakas ja satunnaisesti tulee pyörähdettyä myös vaikkapa Päntäneellä Tapion kaupassa.
Lankaa siis kertyy kertymistään.


Kun kahlaan läpi Ravelryn ohjevalikoimaa ja löydän sieltä jotakin, mitä haluan neuloa mutta sopivaa lankaa ei ole, laita nettikaupassa lankatilauksen menemään. Mutta kun lanka kotiutuu, olen jo unohtanut mitä siitä pitikään neuloa. Niinpä uudet ihanat langat jäävät taas lankakoriin marinoitumaan.


Tässä taannoin tein pienimuotoisen inventaarion lankavarastolleni. En laskenut metrejä enkä grammoja. En edes kerien ja vyyhtien määriä, mutta järjestelin "ihkulangat" toiseen sängynaluslaatikkoon ja "ei niin ihkulangat" toiseen. Muovikassiin kokosin kaikki jämäkerät. Muutama hassu taisi lentää roskiinkin.

Siinä inventaariota tehdessäni mietin miksi ihmeessä olen joskus mennyt jonkun langan ostamaan ja mihin ihmeessä sen tulen käyttämään. En kuitenkaan malta luopua ja myydä pois, vaan jätän jemmaan pahanpäivänvaralle. Tiedän, että usein käy niin että kun jostain luopuu, sitä tarvitsisikin heti seuraavalla viikolla.


Nyt olen tässä miettinyt jonkinlaista langanostolakkoa tai lankalaihista. Yrittäisin neuloa pois noita lankavarastojani ja ostan uutta vasta kun kerien määrä on reippaasti vähentynyt. Yleensä en lakoissani onnistu, mutta jospa tällä kertaa, kun menin möläyttämään aikomuksestani näin julkisesti ääneen.


Nappaiskaa mua puikolla sormille, jos kirjoitan täällä uusista lankaostoksista lähitulevaisuudessa ;) .

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulle! Lankalakkoa yritän itsekin, mutta viime viikolla taas sorruin. Oikeasti ei tartteis varmaan pariin vuoteen ostaa mitään, sillä omasta varastosta löytyisi langat jo niin moneen suunniteltuun projektiin. Mutta sitten tulee netissä vastaan joku aivan ihana juttu, joka on pakko tehdä heti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Vois joskus tehdä niin päin, että kattois mitä lankaa löytyy ja ettiä sille ohje, mutta kun minä aina kahlailen noita ohjeita Ravelryssä eikä sais.. Se on ihan vihoviimeinen juttu, joka laukaisee lankaostostarpeen.

   Poista
 2. Oliko tämä minun kirjoittamani? Sen verran tutulta kuulostaa :) . Tavoitteeni onkin olla jouluun saakka lankalakossa ja shoppailla ainoastaan omassa stashissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Mä en varmaan onnistu jouluun asti olla. Mutta jos nyt ees jonkun aikaa.

   Poista
 3. Minulla alkoi myös langanostolakko kun meillä on niin vähän säilytystilaa että ne eivät tahdo mahtua minnekään. Ajattelin tehdä jonkinlaisen inventaarin varastoistani, koska oikeasti en edes tiedä mitä omistan :)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kiva blogi täältä löytyikään! Tämä meni heti mun lukulistalla - ja nyt lähen kattelemaan mitä kaikkia ihanuuksia täältä löytyykään.

  VastaaPoista
 5. Moi! Blogissani on sinulle haaste: http://taijunneule.blogspot.fi/2014/03/blogigalluppi-haaste.html :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...