sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Lankalaatikon kätköistä


Onko teillä muilla tapana jemmata kaikki ihkulangat lankalaatikon perukoille? Välillä käytte niitä silittelemässä ja miettimässä miten mistäkin vyyhdistä ja kerästä valmistuu mikäkin neule. Sitten joskus, kun vyyhdin raaskii korkata? Minulle käy aina niin.

Nyt kuitenkin päätin, että on aika käyttää myös niitä kaikkein ihanimpia lankoja, koska eikös langat ole neulottavaksi tehty ja ostettu..
Kaivoin laatikostani jo vuosia sitten Tapion kaupasta ostamani Punta Yarnsin Merisock -vyyhdin ja kaveriksi sille keltaista Cascaden Heritagea. Päätin neuloa itselleni raitasukat. Sellaiset, joissa raidat neulotaan tasan niin kuin ne sattuvat mieleen tulemaan.


Ensimmäinen sukka on jo melkein valmiina ja nyt jälkikäteen ehkä hiukan harmittaa etten neulonut sittenkin pelkästään yksivärisiä. Tuo Merisockin ihana semisolidi väri olisi ollut kaunis ihan yksistäänkin. Mutta en pura. En varmasti. Onnistuin neulomaan kerrankin tosi kauniin kantapään. Vahvistetun ranskalaisen, ja silmukatkin sain poimittua niin ettei jäänyt rumia reikiä.

Näitä sukkia minä siis neuloskelen ja aina välillä neulon muutaman silmukan myös Still Light Tuniciinkin, jonka haluaisin saada jo kohta valmiiksi ja päälleni. Neulomisinto vain hiukan lopahti, kun en ole aivan varma tuleeko siitä sittenkin omaan makuuni liian löysä.. Viimeksi, kun yritin neuloa saman tunikan, siitä oli tulossa aivan liian tiukka. En siis näköjään osaa valita oikeaa kokoa millään. Neulon sen kuitenkin loppuun asti. Jospa se onkin ihan sopiva tai jos on iso, niin annan sitten siskolle ;) .


6 kommenttia:

 1. Tiedätkö kun tuossa juuri hetki sitten mietin tätä asiaa. Mitä jos sattuisi onnettomuus ja olisi neulonut vain niillä okei langoilla, mutta ei koskaan niillä jemmassa olevilla ihanuuksilla? eli kyllä näin just mulla käy! tänään aloitan jonkun työn jostain jemmassa olevasta ihanuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää.. Oikein kun miettii, niin on se kyllä aika tyhmää käyttää rahaa johonkin oikein ihanaan ja hintavaan lankaan ja sitten ei edes neulo siitä mitään. Mullakin esim. elämäni ensimmäiset Wollmeiset marinoitui lankalaatikossa vuosia ennen kuin raaskin neuloa toisesta vyyhdistä sukat. Sen neulominen oli sellainen nautinto, että en ymmärrä miksi niitä pitää vaan hillota laatikossa ja neuloa niitä karheita ja pörhööntyviä halpislankoja..

   Poista
 2. Ihanat noista tulee. Paremmat kuin yksivärisistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mua nyt jotenkin tuo väriyhdistelmä alkoi vaivaamaan, mutta kai ne ihan kivat on. Molemmat värit on yksinään kauniit, mutta en tiedä toimiiko ne yhdessä kovinkaan hyvin.

   Poista
 3. Ihanat! Etenkin tuo vihreä on aivan taivaallisen värinen.
  Ja kyllä, ihanimmat langat pitää todellakin neuloa. Sitä vielä itse opettelen. Korujutuissa olen jo oppinut, että ihanuudet pitää tehdä koruiksi. Paljon enemmän niistä on iloa valmiina tuotteena kuin jossain NERIK (=Näitä En Raaski Ikinä Käyttää) -laatikossa kaapin perukoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin nyt oikein projektiksi käyttää niitä mun ihanimpia lankojakin pois. Yllätyin vaan tänään ettei niitä niin paljon olekaan, mitä muistin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...