perjantai 28. maaliskuuta 2008

Vaippajuttuja

Sisätäyttövaippa
Ohje: Elsa-Maijan vaippaohje (kaverilta saatu)
Materiaalit: kauttaaltaan trikoota,
ei kiinteää imua,
tarroina Applixit,
kuminauhoina joustokanttia :p

Hahtvahousut
Malli: oma
Lanka: Pirtin hahtuva 2 säikeisenä
Puikot: Novitan sukkapuikot resorissa 3, muuten 4

Tuollaiset nyt sitten olis valmiina. Muistin eilen joskus aikoja sitten ufotöissä esittelemäni villahousunalut ja kaivoin ne esiin. Eipä siinä kauaa nokka tuhissut, kun kilkuttelin ne valmiiksi. Piti tehdä pitkillä lahkeilla, mutta lanka olisi loppunut kesken. Jäivät sitten shortsimittaisiksi, mutta ei se mitään.
Aloitin heti illalla uudesta petroolista hahtuvasta uusia villiksiä. Ajattelin tällä kertaa jollakin aivan eri mallilla.

Sisätäyttövaippa on vain tuollainen tänä aamuna nopeasti kankaanlopuista kokoon kyhätty lörpsö. Tykkään yleensä tehdä trikoisia lörppävaippoja, joissa ei ole kiinteitä imuja eikä turhia hienouksia. Ihan hyvin mun lörppävaipat on käyttöä kestäneet vaikka kuulinkin paljon haukkuja trikoosta vaippakäytössä, koska se reikiintyy ja kulahtaa niin helposti. Minä nyt kuitenkin tykkään.
En ole vielä koskaan tehnyt tai ees omistanut vaippaa, jossa on bambua, hamppua tai muita suosittuja vaippakankaita. Nellin vaipat on pääasiassa kierrätyskankaista itse ommeltuja. Trikoo tuntuu ihan kivalta pyllyä vasten ja jos haluaa ettei tunnu niin märältä, niin mulla on tuolla laatikossa iso pino mikrofleeceisiä kuivaliinoja. Mikrofleeceä oon aika paljon käyttänyt muutenkin vaipan sisäpinnassa.

En nyt osaa sanoa mistä tuon Elsa-Maijan kaavan saa. Itse sain sen nettitutulta postin välityksellä, mutta voi olla että sen löytää myös Kestovaippainfosta. Foorumilta tai jostain.

Nyt pitää hakea kahvia. On jotenkin sellainen päivä ettei taas meinaa päästä täysin hereille ollenkaan.6 kommenttia:

 1. melle ja minä: Kiitos :)
  Vielä en oo niitä kokeillu neidin päälle, mutta luulisin että on ihan hyvät, kun oon tehnyt samalla ja hiukan muunnellulla mallilla sille jo useammatkin. Vyötäröresori on turhan matala. Mulle käy aina niin. Inhoan resorin neulomista hahtuvasta, joten otan aina varaslähdön sileään neuleeseen.

  VastaaPoista
 2. Voi kun minäkin saisin vielä pikkuisen jnka kanssa aloittaa vaipatuksen....siis kestoilun. kauniita on!!

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä! Pithän niitä tulla kurkkamaan =)

  VastaaPoista
 4. Kiva kyn kävit blogissani.. Pitikin heti tulla vastavierailulle.. :) Ihania juttuja olet tehnyt.. TÄmä vaippa on ihana, olen itsekin haaveillut niiden tekemisesta ystävälle, mutta en ole uskaltanut aloittaa.. Ehkä joskus.. :)

  VastaaPoista
 5. mirva: Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vielä saisitkin ;)

  samsara: Kiitos! Tulehan toki uudelleenkin.

  baula: Kiitos käynnistä ja tule uusiksikin :). Vaippojen ompelu on aika helppoa. En ole kamalan hyvissä väleissä ompelukoneen kanssa, mutta vaipat kyllä useimmiten onnistuu ihan hyvin. Kannattaa siis kokeilla!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...